Un any més, l’Associació d’Amics de Cristòfor Aguado guardona el seu tradicional Premi Cultural, en aquesta ocasió atorgat a Ràdio l’Om.
Ràdio l’Om rep el Premi Cultural de l’Associació d’Amics de Cristòfor Aguado
Autor de la fotografia: Miguel Ángel Campos
En l’acte de lliurament, aquesta entitat, de gairebé 25 anys de trajectòria, va guardonar la ràdio pública de Picassent per la seua aposta incondicional i honesta per la informació local i per ser un altaveu de tots els picassentins i picassentines.
Amb 18 anys de trajectòria, Ràdio l’Om, l’Emissora Municipal de Picassent, va rebre el guardó cultural que any rere any atorga l’Associació d’Amics de Crstòfor Aguado. Un acte en què es van reunir associacions del municipi, veïns i veïnes de Picassent, treballadors i col·laboradors del mitjà de comunicació, membres de l’associació i polítics de la corporació, encapçalats per l’alcaldessa Conxa García. Durant l’acte, tothom va presenciar en directe un programa d’una durada de vint minuts, en què es va posar de manifest el treball diari de Ràdio l’Om.
Entrevistes, connexions en directe, en definitiva, donant valor als gèneres i les persones que fan i han fet possible la 94.7 FM.
El moment del reconeixement va arribar i el president de l’Associació d’Amics de Cristòfor Aguado, Vicent Albert, li va cedir el testimoni a Lola González Albert, vicepresidenta de l’associació i també col·laboradora de la ràdio municipal. «Sense mitjans de comunicació, la nostra llengua està condemnada al desconeixement», va comentar González Albert, per emfatitzar la particularitat de la proximitat. «Ràdio l’Om ens ensenya una perspectiva única, pròpia, diferent, ens ajuda a sentir-nos més arrelats amb la nostra terra», ha manifestat.
Va ser llavors quan el periodista i responsable del mitjà municipal, Julio Gómez Vivó, va rebre el premi cultural i es va dirigir als assistents: «Hem mirat els poders públics com havíem de fer-ho, amb distància professional, però amb la proximitat que cal tindre per a ser un veritable servei públic. Sense este, sense l’aposta política i pública per Ràdio l’Om, això no hauria estat possible «, va comentar Gómez, per afegir,»no podem detindre’ns en afalacs que ens puguen debilitar. És el moment de seguir reivindicant la ràdio col·laborativa, decidida, imaginativa… Demanem, demane que continue el respecte i l’aposta per la nostra ràdio. Les més de 200 persones que han treballat, directament o indirectament, ens ho demanen. La societat ho demana. Les associacions, la seua extraordinària activitat ho demana», va expressar el treballador municipal.
Ràdio l’Om se suma a la nòmina de guardonats d’aquesta entitat que des de 1999 reconeix entitats i personalitats del món social i cultural.